Ved dødsfald

Et dødsfald er som regel forbundet med stor sorg, og det kan være svært at finde plads til at skulle klare praktiske gøremål midt i en svær tid. Et dødsfald er imidlertid også forbundet med megen praktik - dødsfaldet skal anmeldes, der skal anmodes om begravelse eller kremering, og der skal planlægges en højtidelighed. Hos Bedemanden Hedensted - Løsning og omegn kan vi hjælpe!

Noget af det første der skal ske, når et menneske går bort, er, at dødsfaldet skal anmeldes til sognepræsten i afdødes bopælssogn. Det kan klares elektronisk, og hvis vi som din bedemand får en fuldmagt, kan vi klare det for dig, inkl. anmodning om begravelse/kremering. Vi skal kende nogle praktiske oplysninger, f.eks. hvor skifteretten skal henvende sig, hvor og hvornår begravelsen eller bisættelsen skal finde sted mv. Vi kan stå for at få udfyldt, sendt og godkendt alle relevante papirer og dokumenter, og vi kan koordinere alt, der relaterer sig til højtideligheden.

Alt efter, hvad du foretrækker, kan vi komme hjem til dig og tage en snak om, hvad der skal ske. Vi giver dig et overblik – og ro til at koncentrere dig om at få sagt det sidste farvel på en god og mindeværdig måde.

Ved dødsfald i udlandet

Når en dansk sikret går bort i udlandet, er det de lokale myndigheder i det pågældende land, der udfylder dødsattesten. Som din bedemand kan vi stå for kontakten til myndighederne, sørge for at skaffe et eventuelt ligpas til afdøde og sikre, at kisten eller urnen bliver transporteret hjem. Vi har stor erfaring med planlægning og koordinering i forhold til dødsfald i udlandet og sørger naturligvis for, at alt går rigtigt for sig.

Bemærk: Der er kommet nye regler pr. august 2014, der gør, at udgifter til hjemtransporten ikke bliver dækket via den danske sygesikring, for en rejsende, der er død i løbet af den første måned på en ferie eller studierejse i et EU-/EØS-land, Schweiz og/eller div. mindre stater. Med mindre afdøde havde en rejseforsikring, er det de pårørende, der skal afholde udgiften til hjemtransport. Der vil fortsat være offentlig dækning til hjemtransport-udgifter fra Grønland og Færøerne.

Kontakt os og hør mere

Vi er de rette at kontakte, hvis du ønsker en stærk og seriøs støtte igennem den svære tid. Du kan kontakte os på telefon eller mail, eller ved at besøge os personligt for en snak om dine muligheder hos os.

Du kan kontakte os på telefonnr. 75 89 10 04 eller gå til vores kontaktside. Husk at du kan læse mere om dødsbo m.v. ved dødsfald hos Danmarks Domstol (åbner i et nyt vindue).