Din digitale arv

Det er formentlig de færreste af os, der spekulerer på, hvad der skal ske med vores digitale tilstedeværelse, den dag vi ikke er her længere. Men faktisk ville det være at gøre vores efterladte en stor tjeneste at gøre sig nogle tanker om det. Hvis vi ikke har gjort det, kan det nemlig give vores nærmeste mange kvaler.

Sorg er forskellig, og derfor er det også individuelt, om man ønsker at blive mindet om en nær ven eller et familiemedlem, efter vedkommende er gået bort. Men uanset ønske, så bliver dine efterladte mindet om dig ofte på de sociale medier, hvis du ikke har givet den eller dine nærmeste dit password, så  dine profiler kan blive fjernet og det hele eventuelt samlet i en mindeside. For nogle pårørende kan det være godt at have et digitalt sted at ’gå hen’ og mindes. Lidt lige som en digital gravsten.

Den bedste og nemmeste måde at sikre din digitale arv på, er ved at dele dit password til dine forskellige profiler med en eller to, du stoler på. Drejer det sig om billeder eller dokumenter, kan du med fordel gemme dem på en ekstern harddisk – uden kode – så du ikke er den eneste, der har dem liggende.

e-Boks er også et udmærket sted at gemme koder og brugernavne, og her er oven i købet en mulighed for at indstille, hvem der skal arve indholdet af din e-Boks, den dag du ikke er her mere. Dokumentet Min sidste vilje er også en god og brugbar mulighed for nemt at nedfælde dine ønsker til dit digitale eftermæle og dele det med dine efterladte.