Kiste, urne og ligtøj

Valg af kiste og urne

Hos Bedemanden Hedensted – Løsning fører vi et bredt udvalg af kister i høj kvalitet, fremstillet i Danmark. Vi tilbyder kister i mahogni, natur træ, eg, kirsebær, birk eller hvid. Derudover findes der forskellige dekorationer på kisterne. Ud fra en række fotografier tages der stilling til hvilken kiste og eventuelt urne der ønskes.

Vi bruger TommerupHeilskov kistefabrik fra Fyn som leverandør; en erfaren og professionel kisteproducent og leverandør, der fremstiller sine kister i Glamsbjerg på Fyn og bruger bæredygtigt, nordisk træ til formålet.

TommerupHeilskov kistefabrik fremstiller og leverer kister i mange forskellige designs, både i standard- og specialmål. Kisterne er alle polstret og de kan leveres med både pude og dyne. En helt særlig kiste fra TommerupHeilskov kistefabrik er Diamantkisten, der er blevet til i et designsamarbejde med Jacob Jensen Design.

Det bæredygtige aspekt kommer ind i billedet ved, at TommerupHeilskov kistefabrik planter et nyt træ for hver kiste, virksomheden leverer. Ud over at plante nye træer, der på sigt kan bidrage til at fremstille nye kister, symboliserer træet liv og frugtbarhed og er et smukt minde om afdøde.

De træer, TommerupHeilskov kistefabrik planter, bliver plantet i folkeskove rundt omkring i Danmark. På nuværende tidspunkt er der blevet plantet mere end 25.000 træer – svarende til hele seks hektar skov. For at sikre folkeskovene til fremtidige generationer, er de nye folkeskove blevet pålagt fredskovspligt.

Hvis afdøde skal bisættes har vi også et større udvalg af let forgængelige urner, som er lavet af plantefibre. Der findes urner i flere forskellige farver og nogle med mønstre af blomster. Vi kan også skaffe urner af metal, keramik, terrakotta og stentøj men på mange kirkegårde koster det ekstra at bruge ikke-forgængelige urner.

Hvilket tøj skal afdøde have på?

Vi har også mulighed for at levere ligtøj samt ligsengetøj. Vi oplever dog, at de pårørende efterhånden beder om at afdødes eget tøj og sengetøj benyttes, da det er mere personligt. 

Vi står selvfølgelig klar til at vejlede dig, så du træffer det rigtige valg – kontakt os gerne på telefon 75 82 07 25.

Vi hjælper med at træffe valget

Da du som pårørende skal træffe flere valg, står vi klar til at hjælpe dig. Det er vigtigt for os, at du træffer det rigtige valg. Hvis du har brug for et ekstra besøg, tager vi gerne forbi, hvis du bor i områderne omkring Vejle, Børkop, Give, Fredericia, Horsens, Hedensted, Tørring, Egtved og Bredsten.

Se endvidere fanebladene mærket kister og urner.